Fordelen ved at arbejde som handicaphjælper

Selvom mange jo nok bliver skræmt væk af jobbet som handicaphjælper, fordi det involverer at skulle vaske og tørre og hjælpe et andet mennesker på toilettet, er der faktisk en hel række fordele, der også kommer en selv om handicaphjælper til gode.
Handicaphjælper

Mere end én fordel ved at være handicaphjælper

For det første hjælper man et andet menneske. Et menneske som fra første arbejdsdag, vil føle at han/hun står i gæld til dig, for at gøre livet for personen meget lettere og mere overskueligt, end hvis der ingen hjælp var.
For det andet får man ofte en ven for livet. Man bruger jo utrolig meget tid sammen – både dag og nat og er derfor nødt til at komme hinanden rigtig meget ved.
For det tredje har man som handicaphjælper også en stor del fridage, fordi ens arbejdstider ofte er inddelt i nogle meget lange vagter – ofte op til et helt døgn, hvis man er handicaphjælper for en, som behøver hjælp 24 timer i døgnet. Det er jo selvfølgelig meget afhængigt af, hvem man passer og ser til.

Bagsiden af medaljen ved at være handicaphjælper

Udover at man, faktisk, ændrer en anden persons liv og har det som en støtte i hverdagen, kan det være hårdt at arbejde som handicaphjælper. Man skal være fysisk stærk for at kunne, for eksempel, vende en person, som er sengeliggende, så han/hun ikke får liggesår. Derudover skal man være psykisk stærk, fordi en handicappet person ikke altid har tænkt over, hvad han/hun siger, før det er gjort. Og det kan jo sagtens være hårde, stødende ord, der bliver sagt. Og til sidst skal man jo også være i stand til at kunne holde sig vågen i 24 timer, hvis man får disse lange vagter. Det er altså lettere sagt end gjort.

Læs mere om:  Martin klarer forårsrengøringen