Med klargøring af båd bliver du klar til foråret

For at blive klar til foråret og dermed den næste båd sæson er der nogle gode råd at huske ved klargøring af båd. Du vil hellere have at din båd er klar før du skal bruge den, end at du står og skal lave klargøring af båd når du skal bruge den.

Gode ting at huske ved klargøring af båd

Ved klargøring af båd er det godt at sørge for at din båd er ren, vasket og poleret. Du bør også sørge for at give træet på båden de olier det har brug for, herved undgår du at træet optager saltvand og bliver grimt. Når du laver din klargøring af båd er det også en god ide at gennemgå de elektriske systemer på båden. Kontroller batteriet og sørg for at alle kontakter er rene og fri for rust. Sørg også for at alle sikringer er i orden, og hav nogle ekstra med på båden hvis en eller flere skulle springe mens du er på vandet.

Glem ikke sikkerhedsudstyret ved klargøring af båd

Når du alligevel er i gang med din klargøring af båd er det en god ide at kontrollere at alt dit sikkerhedsudstyr er i orden og virker som det skal. Sørg også for at du har det lovpligtige udstyr med på båden, sådan at du kan føle dig tryg i tilfælde af uheld. Til sidst ved klargøring af båd er det en god ide at kontrollere motoren, og sørge for at den er klar til det kommende år. Dette indebærer at kontrollere tændrør, udskiftning af forskellige filtre og udskiftning af olie.